Primul lider mondial care se intalneste cu Trump dupa alegeri: Vor discuta despre arme nucleare

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 11:06
1000 citiri
Primul lider mondial care se intalneste cu Trump dupa alegeri: Vor discuta despre arme nucleare
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe este primul lider mondial inafara lui Barack Obama care se va intalni cu Donald Trump in calitatea acestuia de presedinte ales.

Abe a spus ca vrea sa lucreze cu Trump la construirea increderii, dupa ce republicanul a sugerat ca Japonia ar trebui sa-si procure singura arme nucleare pentru a se apara de Coreea de Nord.

Aceste declaratii au provocat ingrijorare la Tokio, relateaza CNN.

Inaintea intalnirii, Abe s-a declarat "foarte onorat" sa fie primit de presedintele-ales al Statelor Unite inaintea altor lideri.

"Alianta Japonia-SUA este axa diplomatiei si securitatii Japoniei. Alianta prinde viata doar cand exista incredere intre noi. As vrea sa construiesc o asemenea incredere cu dl Trump", a spus premierul de la Tokio.

Premierul nipon, asemenea altor lideri asiatici, vrea sa stie in ce masura retorica de campanie a lui Trump se va transpune in politica, dupa ce omul de afaceri a sugerat ca ar putea retrage trupe americane din ...citeste mai departe despre "Primul lider mondial care se intalneste cu Trump dupa alegeri: Vor discuta despre arme nucleare" pe Ziare.com

#Shinzo Abe intalnire Trump, #primul lider intalnire Trump , #Stiri International