Primii refugiati ajunsi in Romania, in dialog cu elevii unui liceu: E greu sa ne intoarcem, putem fi omorati

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 17:26
1297 citiri
Primii refugiati ajunsi in Romania, in dialog cu elevii unui liceu: E greu sa ne intoarcem, putem fi omorati
Foto: Arhiva Ziare.com/ Anca Magurean

Primii refugiati ajunsi in Romania si cazati la Centrul Regional pentru Solicitantii de Azil Galati s-au intalnit, marti, cu mai multi elevi de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, in cadrul programului "Scoala Altfel".

Refugiatii din Yemen le-au povestit intamplarile prin care au trecut de cand au plecat din tara lor si pana au ajuns in Romania.

Primii refugiati au ajuns in Romania - de unde vin si in ce oras vor fi dusi

"Cei mai multi vrem sa studiem la universitate, vrem sa studiem in Romania pentru ca am auzit de universitatile de aici. Toata familia mea e acolo, vor sa vina aici, dar le este greu. Calatoria mea a fost de patru luni si jumatate. Am mers din Yemen pana la Aman cu autobuzul, apoi din Aman pana in Turcia cu avionul si din Turcia in Grecia cu barci. E greu sa ne intoarcem in Yemen. Daca ne intoarcem putem fi omorati", a povestit unul dintre refugiati.

Adolescentii au fost incantati si au spus la finalul vizitei la centru ca refugiatii "sunt ...citeste mai departe despre "Primii refugiati ajunsi in Romania, in dialog cu elevii unui liceu: E greu sa ne intoarcem, putem fi omorati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati Galati, #refugiati Scoala Altfel , #Stiri International