Primele Humvee americane au ajuns in Ucraina: Testate pe aeroport chiar de presedinte (Video)

Vineri, 27 Martie 2015, ora 08:40
791 citiri
Primele Humvee americane au ajuns in Ucraina: Testate pe aeroport chiar de presedinte (Video)
Foto: Twitter/Petro Porosenko

Zece vehicule americane blindate Humvee au fost livrate Ucrainei, la aeroportul Borispil din Ucraina. Este o transa din ajutorul extins promis de SUA Kievului, in lupta impotriva separatistilor din estul Ucrainei.

Cele zece Humvee sunt primele dintr-un total de 230 care vor sosi in Ucraina in decurs de 45 de zile. In cadrul asistentei americane non-letale, in Ucraina vor mai sosi drone, radare anti-mortiere, dispozitive de vedere pe timp de noapte si alte echipamente, valorand, in total, 75 de milioane de dolari, potrivit Townhall.

Pe aeroport, la sosirea vehiculelor, s-a aflat si presedintele ucrainean Petro Porosenko, care a multumit americanilor, cu aceasta ocazie, pentru sustinere.

"In numele poporului ucrainean, vreau sa-mi exprim recunostinta fata de Statele Unite pentru pozitia consecventa si ferma cu privire la rezolvarea conflictului din Donbas. Pentru ca au recunoscut ca Rusia este o tara care comite o agresiune impotriva Ucrainei", a aratat liderul de la ...citeste mai departe despre "Primele Humvee americane au ajuns in Ucraina: Testate pe aeroport chiar de presedinte (Video)" pe Ziare.com

#Ucraina masini Humvee SUA, #Porosenko Humvee Ucraina , #Stiri International