Primele demisii in Downing Street dupa esecul din alegeri

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 16:01
1049 citiri
Primele demisii in Downing Street dupa esecul din alegeri
Foto: Twitter/Theresa May

Nick Timothy a demisionat, sambata dupa-amiaza, din pozitia de sef de cabinet al premierului Theresa May, dupa ce parlamentarii conservatori l-au acuzat ca este raspunzator impreuna cu consiliera guvernamentala Fiona Hall pentru dezastrul electoral, care a dus la pierderea majoritatii conservatoare in Camera Comunelor.

"Motivul acestor rezultate dezamagitoare nu este absenta sprijinului pentru Theresa May si pentru conservatori, ci o crestere neasteptata a sustinerii pentru laburisti", a comentat Timothy.

Nick Timothy a demisionat inainte de o remaniere a executivului britanic, in urma careia ar urma sa supravietuiasca doar cei mai importanti ministri ai Theresei May, precum Boris Johnson, Michael Fallon, Amber Rudd, David Davis si Philip Hammond.

La cateva minute dupa demisia sefului de cabinet, consiliera Fiona Hill si-a anuntat demisia de pe Downing Street, transmite Reuters.

In ultima zi, tot mai multi politicieni conservatori au indemnat-o pe May sa renunte la consilierii Nick Timothy si Fiona Hill, care sunt considerati responsabili de redactarea "celui mai prost manifest din istorie" pentru Partidul Conservator.

Acest program politic cerea taieri bugetare suplimentare inclusiv pentru incalzirea pensionarilor, care reprezinta un electorat de baza si fidel pentru conservatorii din Marea Britanie.

Timothy si-a asumat responsabilitatea pentru redactarea programului politic si regretul ca nu a explicat mai bine modalitatea prin care conservatorii voiau sa acopere costurile sociale din Marea Britanie.

Fiona Hall si Nick Timothy erau considerati cei mai apropiati consilieri ai premierului, care au influentat-o in convocarea alegerilor anticipate pentru consolidarea majoritatii inainte de negocierile pentru Brexit.

Theresa May a precizat ca are de gand sa-si pastreze pozitia in ciuda esecului electoral si a inceput sa negocieze o alianta cu unionistii nord-irlandezi de la DUP. ...citeste mai departe despre "Primele demisii in Downing Street dupa esecul din alegeri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisii Marea Britanie alegeri , #Stiri International