Primele 100 de zile ale presedintiei lui Trump in zece tweet-uri

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 11:24
2483 citiri
Primele 100 de zile ale presedintiei lui Trump in zece tweet-uri
Foto: Facebook/Donald Trump

Donald Trump a scris pe Twitter, de cand a venit la putere, despre tot - de la declaratii geopolitice la atacuri personale, astfel ca cei 28 de milioane de abonati ai sai de pe reteaua de socializare sunt la curent cu orice schimbare a starii sale de spirit.

AFP prezinta cele mai marcante zece tweeturi din cele 100 de zile de presedintie ale miliardarului.

Presedintele american, care si-a facut cont pe Twitter in martie 2009, are peste 35.000 de mesaje la activ si a insistat sa continue sa utilizeze reteaua de socializare dupa ce a preluat functia, apreciind ca acest lucru ii va permite sa se afle in contact direct cu poporul american.

America mai intai

"Vom urma doua reguli simple: sa cumparam americaneste si sa angajam americaneste", scria el pe 20 ianuarie, dupa ce depunea juramantul, promovandu-si astfel in mod clar filosofia politica.

AMERICA FIRST!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 14, 2016

"Trebuie sa lasam 'diavolul' in afara tarii noastre!", afirma el pentru a justifica decretul prin care interzicea intrarea in Statele Unite a cetatenilor mai multor tari musulmane, pe 3 februarie.

"Incotro se indreapta tara noastra atunci cand un judecator poate sa blocheze o interdictie de calatorie impusa de Departamentul Securitatii Interne, iar oricine cu intentii rele poate intra in USA?", isi exprima el regretul dupa ce decretul a fost blocat de justitie.

Prieten sau dusman?

"Coreea de Nord se comporta foarte rau. Ei 'se joaca' cu Statele Unite de ani de zile. China n-a facut mare lucru sa ajute!", se enerva el pe 17 martie, in legatura cu programele nuclear si balistic ale Phenianului. Washingtonul aprecia ca este necesar ca Beijingul sa faca presiune asupra aliatului sau nord-coreean.

North Korea is behaving very badly. They have been "playing" the United States for years. China has done little to help!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 17, 2017

"De ce as acuza China ca-si manipuleaza cursul de schimb al monedei, cand ei lucreaza cu noi la problema nord-coreeana? Vom vedea ce se va intampla!", scria Trump, intr-o schimbare clara de pozitie fata de Beijing, pe 16 aprilie.

"Germania datoreaza sume mari de bani NATO, iar Statele Unite trebuie sa fie platite mai mult pentru pternica si foarte scumpa aparare pe care o ofera Germaniei!", reclama el, vizand-o de aceasta data pe cancelarul Angela Merkel, totusi un aliat traditional al Washingtonului, pe 18 martie.

Despite what you have heard from the FAKE N ...citeste mai departe despre "Primele 100 de zile ale presedintiei lui Trump in zece tweet-uri" pe Ziare.com

#Trump twitter 100 zile, #Trump mesaje Twitter, #Trump 100 zile presedinte , #Stiri International