Primarul Londrei ii transmite lui Trump ca nu este binevenit in capitala Marii Britanii, dupa incidentul de pe Twitter

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 18:17
1144 citiri
Primarul Londrei ii transmite lui Trump ca nu este binevenit in capitala Marii Britanii, dupa incidentul de pe Twitter
Foto: Facebook Sadiq Khan

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, joi, ca Donald Trump nu este binevenit in capitala Marii Britanii, dupa ce presedintele american a redistribuit trei clipuri antimulmane pe Twitter si a pornit un schimb de replici acide cu premierul britanic Theresa May, informeaza site-ul postului CNN.

Declaratia lui Sadiq Khan marcheaza o noua voce pe lista oficialilor britanici care si-au exprimat indignarea fata de postarile recente ale lui Donald Trump. Presedintele american a redistribuit pe contul personal de Twitter trei clipuri antimusulmane postate anterior de Jayda Fransen, liderul partidului antiimigratie Pe Primul Loc Marea Britanie.

Primarul Londrei, adept al religiei musulmane, a catalogat formatiunea drept "un grup josnic si extremist care exista pentru a semana diviziune si ura in tara", adaugand ca este "clar ca orice vizita oficiala a presedintelui Donald Trump in Marea Britanie nu va fi bine primita".

"Multi britanici care iubesc America si pe americani vor vedea asta ca pe o tradare a relatiei speciale dintre cele doua tari. Cerseste credinta ca presedintele celui mai apropiat aliat al nostru nu vede ca sustinerea grupului extremist submineaza valoriile tolerantei si diversitatii care fac Marea Britanie sa fie extraordinara", a mai declarat Sadiq Khan.

Cand Theresa May si-a exprimat indignarea fata de postarile lui Donald Trump, acesta a raspuns prin a posta pe Twitter "@Theresa_May, nu te concentra asupra mea, concentreaza-te asupra terorismului islamic radical si distructiv care se desfasoara in Marea Britanie. Noi suntem bine aici!".

Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Biroului premierului britanic a declarat ca, desi Theresa May condamna atitudinea presedintelui american, oferta unei vizite de stat ramane valabila. ...citeste mai departe despre "Primarul Londrei ii transmite lui Trump ca nu este binevenit in capitala Marii Britanii, dupa incidentul de pe Twitter" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sadiq Khan Trump vizita Londra, #Trump mesaj antimusulmani , #Stiri International