Prima reactie de la Cotroceni, dupa ce au fost anuntat cotele de refugiati pentru Romania

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 15:51
1390 citiri
Prima reactie de la Cotroceni, dupa ce au fost anuntat cotele de refugiati pentru Romania
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Comisia Europeana a anuntat, miercuri, cotele suplimentare de refugiati care vor fi repartizati tarilor UE. Romania va gazdui in total 6351 de refugiati. O prima reactie din cadrul Administratiei Prezidentiale a venit prin vocea lui Leonard Orban, consilier prezidential pentru Afaceri Europene.

"Romania isi va mentine pozitia. Sigur, vor fi discutii in continuare, dar pozitia presedintelui este sa mergem in continuare pe ceea ce s-a propus. Noi optam pe mentinerea acestei pozitii. Nu suntem in favoarea unor cote obligatorii, ci pentru cote voluntare bazate pe capacitatea statelor de a primi si integra refugiatii.

E deocamandata o propunere, acum studiem tot pachetul pus pe masa de Comisia Europeana. O sa vedem. Tinem cont de faptul ca decizia s-ar putea lua prin majoritate calificata. Pozitia noastra in prezent este foarte probabil pozitia care va fi sustinuta de Romania in continuare. Ca intotdeauna, niciodata nu trebuie sa excluzi variante alternative, Dar deocamndata, conform ...citeste mai departe despre "Prima reactie de la Cotroceni, dupa ce au fost anuntat cotele de refugiati pentru Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie Cotroceni imigranti, #cota refugiati Romania Orban , #Stiri International