Prima reactie a lui Assad dupa atacul SUA: Comportament nesabuit si iresponsabil! Americanii au fost inselati de o campanie de propaganda

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 15:51
811 citiri

Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a catalogat vineri dupa-amiaza atacul american drept o actiune "pripita" si a condamnat un "comportament nesabuit si iresponsabil" din partea Washingtonului.

De asemenea, acesta a precizat ca americanii au fost inselati in mod naiv de o campanie de propaganda pentru a lansa atacul cu rachete de croaziera asupra bazei Shayrat.

Declaratia presedintelui sirian atrage atentia asupra unui comportament "obtuz" care reflecta politica americana de lunga durata cu privire la "subjugarea oamenilor", transmite Reuters.

Baza Shayrat, situata in provincia Homs, a fost atinsa la ora 00.43 GMT (3:43, ora Romaniei) de 23 de rachete de croaziera de tip Tomahawk, dintre cele 59 lansate de la bordul navelor americane USS Porter si USS Ross care se afla in Marea Mediterana.

Presedintele rus Vladimir Putin - a carui tara este, impreuna cu Iranul, principalul aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad - "considera atacul american impotriva Siriei o agresiune impotriva unui stat suveran", a declarat un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul considera totodata ca "aceasta actiune a Washingtonului provoaca un prejudiciu considerabil relatiilor ruso-americane, care sunt deja intr-o stare lamentabila".

Atacul american are loc in urma unui presupus atac chimic asupra localitatii Khan Sheikhoun, in provincia Idlib, marti, soldat cu cel putin 86 de morti - inclusiv 30 de copii -, imputat regimului sirian de catre Washington.

Citeste si reactiile din intreaga lume dupa atacul SUA asupra bazei din Siria si cum au evoluat evenimentele de la bombardamentul de noaptea trecuta. ...citeste mai departe despre "Prima reactie a lui Assad dupa atacul SUA: Comportament nesabuit si iresponsabil! Americanii au fost inselati de o campanie de propaganda" pe Ziare.com

#Assad reactie atac SUA Siria, #Siria reactie atac SUA, #bombardament SUA Siria , #Stiri International