Prima linie de aparare in fata amenintarii nucleare a Coreei de Nord

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 14:41
1014 citiri
Prima linie de aparare in fata amenintarii nucleare a Coreei de Nord
Foto: Facebook/US Army

Testul nuclear al Coreei de Nord de acum doua saptamani a pus in alerta maxima 28.000 de militari americani de-a lungul granitei Coreei de Sud, printre ei si Batalionul Chimic 23, prima linie de aparare impotriva atacurilor chimice, biologice sau nucleare.

"Ne antrenam mai intens aici decat in orice alta unitate in care am fost si facem asta pentru ca stim ca trebuie sa fim pregatiti, suntem singurii care o pot face, asa ca suntem pregatiti, iar totul este foarte real", a declarat Adam W. Hilburgh, comandantul batalionului, cel mai mare de acest fel din armata americana.

Fortele americane din Coreea de Sud, in stare de alerta maxima de teama Nordului

Jurnalistii CNN au asistat la un exercitiu subteran al batalionului. Patru membri ai unitatii au intrat intr-o incapere amenajata sa para ca este un depozit pentru arme nucleare.

Imbracati in costume de protectie, cu cizme rezistente chimic si masti de gaz atasate la rezervoarele cu oxigen, ei nu isi asuma niciun risc. Au ...citeste mai departe despre "Prima linie de aparare in fata amenintarii nucleare a Coreei de Nord" pe Ziare.com

#aparare nucleara Coreea Sud, #trupe SUA Coreea Sud , #Stiri International