Prima excursie in spatiu, in 2012. Urmeaza construirea hotelului spatial

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 00:18
2104 citiri
Prima excursie in spatiu, in 2012. Urmeaza construirea hotelului spatial

Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a declarat, luni, ca naveta SpaceShipTwo, destinata turismului spatial, va zbura pentru prima oara in spatiu peste 18 luni, potrivit Mediafax.

"Tocmai am terminat de construit SpaceShipTwo. Suntem la 18 luni distanta de transportul oamenilor in spatiu (in scopuri turistice, n.r.)", a declarat Richard Branson cu ocazia unei intalniri cu o serie de investitori din Kuala Lumpur.

Richard Branson a precizat cu aceasta ocazie ca viitorii pasageri ai navetei SpaceShipTwo, careia i se mai spune si Virgin Space Ship (VSS) Enterprise, au platit deja aproximativ 200.000 de dolari pentru a calatori in spatiu.

Virgin Galactic, care doreste sa devina prima companie comerciala specializata in turismul spatial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienti care si-au rezervat un loc la bordul acestei navete care are sase locuri.

Aceasta naveta, conceputa de inginerul Burt Rutan, a efectuat in luna martie un prim zbor de testare, sub aripile unui vas-mama, deasupra unui desert din California.

Potrivit proiectului Virgin Galactic, naveta se va separa de nava-mama, cu ocazia zborurilor viitoare, la o altitudine de 16 kilometri. Odata ajunsi in spatiu, turistii vor putea sa admire din interiorul navetei, prin cateva hublouri, planeta Terra.

Miliardarul britanic a evocat, ca viitoare etapa a planurilor sale, inaugurarea unor hoteluri de lux in spatiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare si odihna pentru astronauti, in lungul lor zbor catre Luna.

"Vrem sa construim hoteluri in spatiu. Tintim catre Luna", a declarat Richard Branson, care intentioneaza, totodata, sa lanseze o serie de "mici sateliti" de care sa beneficieze scolile si universitatile din lumea intreaga. 

#richard branson, #zbor, #spatiu, #hotel , #Stiri International