Prima destinatie pentru Administratia Trump: Rusia. Secretarul de Stat al SUA se duce la Moscova

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 23:00
782 citiri
Prima destinatie pentru Administratia Trump: Rusia. Secretarul de Stat al SUA se duce la Moscova
Foto: Twitter/Rex Tillerson

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va efectua o vizita oficiala la Moscova in perioada 11-12 aprilie, fiind prima deplasare a unui inalt responsabil al Administratiei Donald Trump, anunta Ministerul rus de Externe.

Rex Tillerson se va intalni cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, iar discutiile vor viza securitatea internationala, inclusiv lupta cu gruparea terorista Statul Islamic si conflictele din Siria si Ucraina, relateaza AFP.

"Apreciem obiectivul anuntat al noii conduceri a SUA de a schimba in bine situatia la nivel mondial, dar credem ca ar trebui sa asteptam actiunile propriu-zise. Speram ca vizita noului secretar de Stat american va ajuta la sporirea intelegerii reciproce", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe rus.

Rusia vrea ca SUA sa renunte la sanctiunile economice impuse in urma crizei din Ucraina si sa faca front comun in privinta situatiei din Siria.

Relatiile bilaterale SUA-Rusia raman un subiect sensibil pentru noua Administratie Trump, in conditiile in care agentiile de aplicare a legii si parlamentarii americani cerceteaza posibile legaturi intre campania electorala a lui Donald Trump si regimul de la Kremlin.

Sub presedintia lui Barack Obama, comunicarea dintre Moscova si Washington a ajuns la nivelul cel mai scazut de la sfarsitul Razboiului Rece, dupa ce Rusia a anexat provincia ucraineana Crimeea in 2014. ...citeste mai departe despre "Prima destinatie pentru Administratia Trump: Rusia. Secretarul de Stat al SUA se duce la Moscova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizita Rex Tillerson Moscova, #vizita secretar stat american Rusia, #Rex Tillerson Rusia aprilie , #Stiri International