Prim-vicepresedintele CE: Antisemitismul si islamofobia, in ascensiune in Europa

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 19:42
616 citiri
Prim-vicepresedintele CE: Antisemitismul si islamofobia, in ascensiune in Europa
Foto: Twitter/Frans Timmermans

Antisemitismul cunoaste o noua ascensiune in Europa, au avertizat joi reprezentanti ai Comisiei Europene, ei atragand atentia asupra cresterii tendintei de intensificare a actiunilor contra evreilor.

"In ultimii ani, vedem cum acest monstru vechi, care este antisemitismul, revine in Europa. Nu m-as fi gandit ca acest lucru ar fi fost posibil acum 20 de ani, dar el se intampla acum", a afirmat, la Bruxelles, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

El a adaugat ca un alt fenomen in crestere pe continentul european este islamofobia. "Cunosc fete care mi-au spus ca nu mai poarta hijabul pentru ca se tem ca ar fi hartuite si cred ca acesta este un lucru oribil. Daca oamenii considera ca a purta hijabul face parte din identitatea, cultura si religia lor, atunci ei trebuie sa aiba dreptul de a-l purta intr-o societate libera, ca cea europeana", a spus Timmermans.

La randul sau, comisarul european pentru justitie, consumatori si egalitate ...citeste mai departe despre "Prim-vicepresedintele CE: Antisemitismul si islamofobia, in ascensiune in Europa" pe Ziare.com

#antisemitism Europa, #islamofobie crestere Europa, #islamisti Europa discriminare , #Stiri International