Pretul platit de UE pentru "statutul special" al Marii Britanii

Luni, 22 Februarie 2016, ora 15:17
1181 citiri
Pretul platit de UE pentru "statutul special" al Marii Britanii
Foto: Arhiva Consiliul European

Premierul britanic David Cameron a reusit sa obtina un acord de reforma de la partenerii sai europeni, insa acum apar temeri ca si alte tari din Uniunea Europeana vor solicita "statut special", ceea ce ar fractura si mai mult Europa.

Intr-o ampla analiza, jurnalistii de la EUbusiness amintesc ca David Cameron a obtinut raspunsuri pozitive la cererile sale cheie de reforma, cu patru luni inaintea unui referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE, starnind critici din partea Frantei ca aceasta ar putea deschide calea pentru o Uniune Europeana "cu autoservire".

Marea Britanie, membra a UE din 1973, are deja optiuni de retragere din majoritatea politicilor comunitare importante, printre care obligatia de a adera la zona euro sau la Spatiul Schengen de libera circulatie.

Drama Brexit a luat sfarsit: Acord al liderilor europeni - In ce conditii ramane Marea Britanie in UE

Insa Cameron a spus ca mai sunt totusi necesare schimbari pentru o victorie la referendum, programat ...citeste mai departe despre "Pretul platit de UE pentru "statutul special" al Marii Britanii" pe Ziare.com

#acord european statut special Marea Britanie, #Marea Britanie referendul iesire Uniunea Europeana , #Stiri International