Pretul petrolului ar putea creste, in urma uraganului Irene

Sambata, 27 August 2011, ora 15:19
2004 citiri
Pretul petrolului ar putea creste, in urma uraganului Irene

Uraganul Irene, care se indreapta spre Coasta de Est a SUA, ameninta si 10% din capacitatea de rafinare a SUA, din Philadelphia, New Jersey si Delaware.

Contractele futures ale petrolului de pe piata din New York au crescut deja cu 10 centi pe galon in aceasta saptamana, in mare parte datorita temerilor ca va exista o intrerupere a productiei rafinariilor, a circulatiei navelor petroliere sau a conductelor care alimenteaza intreaga Coasta de Est, intens poopulata, scrie Money CNN.

Productia rafinariilor aflate in calea uraganului este de peste un milion de barili pe zi, potrivit Serviciului de informare privind pretul petrolului.

Analistii se asteapta ca aceste rafinarii sa fie inchise pentru cateva zile, din cauza uraganului Irene.

Acest lucru, impreuna cu o crestere a circulatiei asteptata pentru weekend-ul urmator de "Ziua Nationala a Muncii", ar putea ridica preturile la pompa cu 15 pana la 20 de centi mai mult in urmatoarele doua saptamani, a declarat Stephen Schork, de la publicatia industriala Schork Report.

"Am putea vedea o crestere temporara", a declarat acesta, spunand ca "depinde foarte mult de cat de mari vor fi pagubele".

Rafinariile isi iau deja masuri de precautie

Rafinariile PBF Energy din Delaware si New Jersey, marile nave au fost deja trimise pe mare pentru a evita o eventuala ciocnire cu docurile, a declarat Michael Gayda, presedintele companiei.

#uragan irene, # uragan distruge rafinarii, # rafinarii sua, # petrol, # pret petrol , #Stiri International