Presedintele turc Erdogan indeamna turcii sa boicoteze produsele frantuzesti si acuza anumiti lideri europeni de "fascism" si "nazism"

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 15:50
754 citiri
Presedintele turc Erdogan indeamna turcii sa boicoteze produsele frantuzesti si acuza anumiti lideri europeni de "fascism" si "nazism"
Presedintele turc Erdogan FOTO Captura video Twitter

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a indemnat luni pe turci sa boicoteze produsele frantuzesti, pe fondul unei dispute cu omologul sau francez Emmanuel Macron privind tratamentul musulmanilor in Franta, relateaza AFP.

"La fel cum in Franta unii spun , ma adresez aici natiunii mele: mai ales nu dati atentie marcilor frantuzesti, nu le cumparati", a indemnat Erdogan intr-un discurs, la Ankara.

Presedintele turc a comparat tratamentul musulmanilor in Europa cu cel al evreilor inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Erdogan a acuzat anumiti lideri europeni de "fascism" si "nazism".

"O campanie de linsaj asemanatoare celei impotriva evreilor inainte de-al Doilea Razboi Mondial este pe cale sa fie purtata impotriva musulmanilor", a denuntat seful statului turc.

Erdogan a apreciat in weekend ca Macron este bolnav psihic si ca ar trebui sa se trateze, ceea ce a determinat Parisul sa-si recheme ambasadorul din Turcia.

Turkey's President Erdogan calls for boycott of French products, responding in kind to France pic.twitter.com/hnVAGyoLW6- TRT World (@trtworld) October 26, 2020

Acest apel intervine de asemenea la cateva zile dupa ce Emmanuel Macron a subliniat ca Franta nu va renunta la caricaturile profetului Mahomed.

Prin acest apel, Turcia se alatura unor tari precum Qatarul, Kuwaitul sau Iordania, care indeamna la boicotarea produselor frantuzesti din cauza caricaturilor profestului Mahomed.

Relatiile diplomatice ale Turciei si Frantei continua astfel sa se deterioreze. ...citeste mai departe despre "Presedintele turc Erdogan indeamna turcii sa boicoteze produsele frantuzesti si acuza anumiti lideri europeni de "fascism" si "nazism"" pe Ziare.com

#presedinte, #indemn, #turci, #boicot, #produse frantuzesti , #Stiri International