Presedintele sud-coreean a anuntat crearea unui comitet pentru reunificarea peninsulei

Marti, 25 Februarie 2014, ora 11:01
1083 citiri
Presedintele sud-coreean a anuntat crearea unui comitet pentru reunificarea peninsulei

Presedintele sud-coreean, Park Geun-Hye, a anuntat, marti, crearea unui comitet plasat sub autoritatea sa si insarcinat cu elaborarea unor 'strategii sistematice si constructive' in vederea reunificarii celor doua state coreene, relateaza AFP.

Acest comitet format din experti din mai multe domenii trebuie sa lucreze pentru a promova dialogul si schimburile intercoreene avand ca tinta finala reunificarea, desi Seulul si Phenianul nu au considerat niciodata armistitiul din 1953 un tratat de pace.

'Este important sa pregatim reunificarea, care va deschide o noua era in peninsula' a declarat presedintele statului, doamna Park, intr-o interventie televizata cu ocazia aniversarii unui an de mandat.

Coreea de Sud va beneficia enorm de pe urma reunificarii

Crearea acestui comitet pentru reunificare coincide cu recenta acalmie in relatiile dintre cele doua state coreene dupa luni de tensiune extrema.

Conform presedintelui sud-coreean, Coreea de Sud va beneficia enorm de pe urma reunificarii gratie imbinarii expertizei tehnice sud-coreene si formidabilelor resurse naturale ale Coreii de Nord.

#coreea unificare, #comitet unificare, #state coreene , #Stiri International