Presedintele R. Moldova, de Ziua Limbii Romane: Ma consider roman si limba de stat sa fie romana

Miercuri, 31 August 2016, ora 14:16
3206 citiri
Presedintele R. Moldova, de Ziua Limbii Romane: Ma consider roman si limba de stat sa fie romana
Foto: Facebook/Nicolae Timofti

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cere Parlamentului de la Chisinau sa puna in aplicare decizia Curtii Constitutionale din 2013 si sa modifice articolul 13 al legii fundamentale, astfel incat limba de stat sa fie limba romana.

Presedintele Timofti a sustinut, miercuri, la Academia de Stiinte a Moldovei, un discurs cu ocazia sarbatorii Zilei Limbii Romane, in care a amintit ca, in urma cu aproape trei ani, in data de 5 decembrie 2013, Curtea Constitutionala a decis, definitiv si ireversibil, denumirea corecta a limbii de stat, respectiv limba romana.

Nicolae Timofti a subliniat ca hotararea Curtii Constitutionale are forta de prevedere constitutionala si este obligatorie pentru toate organele de stat de orice nivel, incepand cu administratia publica centrala - presedintie, Parlament, Guvern pana la administratia publica locala, inclusiv cea mai mica primarie.

"In acest sens, modificarea articolului 13 din Constitutie nu mai lasa loc de discutii si dispute. Ea ...citeste mai departe despre "Presedintele R. Moldova, de Ziua Limbii Romane: Ma consider roman si limba de stat sa fie romana" pe Ziare.com

#Nicolae Timofti roman, #limba romana Nicolae Timofti , #Stiri International