Presedintele PE: Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului European. Coruptia este o problema culturala

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 19:07
932 citiri
Presedintele PE: Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului European. Coruptia este o problema culturala
Foto: captura Facebook / Calea Europeana

Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, a declarat in timpul unei intalniri pe care a avut-o la Bucuresti cu studentii ca, din punctul sau de vedere, Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului European, dar si ca trebuie lucrat mult impotriva coruptiei, care reprezinta "o problema culturala".

"Din punctul meu de vedere, Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului European. Coruptia este o problema nu doar in Romania. Parlamentul European a aprobat rezolutia pentru Romania, nu impotriva Romaniei sau a romanilor. Trebuie sa lucram mult, nu doar in Romania, impotriva coruptiei. Trebuie sa lucram impreuna. E o problema si a cetatenilor. La fel cum este si cea a educatiei. Coruptia este o problema culturala", a declarat Antonio Tajani, prezent miercuri la Bucuresti.

El a spus si ca toate tarile trebuie sa respecte statul de drept. "Pentru noi, radacinile sunt aceleasi peste tot in Europa. Trebuie sa aparam regulile din Europa", a mai spus Tajani.

Discutia la care au mai participat Udo Bullman (S&D), Hans Olaf Henkel (ECR), Bas Eickhont (Greens), Aymeric Chauprade (EFDD) si Guy Verhofstadt (ALDE) a avut trei teme principale: UE inovatoare, sustenabila, alegerile din 2019 si viitorul UE.

Oficialii de la Bruxelles se afla miercuri in Romania, unde s-au intalnit cu prim-ministrul Viorica Dancila si cu presedintele Klaus Iohannis.

Oficialii europeni au explicat liderilor de la Bucuresti ce inseamna presedintia UE. Dancila a zis ca e un examen, Dragnea a cerut tratament egalGuy Verhofstadt ii raspunde lui Tariceanu: Romania e la rascruce. Nu urmati calea iliberala, in niciun caz in numele nostru!Ce spune Tariceanu dupa criticile aspre primite de la liderii grupului ALDE european ...citeste mai departe despre "Presedintele PE: Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului European. Coruptia este o problema culturala" pe Ziare.com

#Tajani Romania presedintie Consiliu, #Tajani coruptie Romania , #Stiri International