Presedintele Parlamentului European: Nimeni din UE nu poate accepta independenta Cataloniei

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 18:52
1261 citiri

Daca autoritatile catalane merg mai departe si declara independenta fata de Spania, "nimeni" din Uniunea Europeana nu le-ar sprijini, a avertizat joi presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

"Cred ca ar fi bine pentru guvernul Cataloniei sa nu declare independenta, ar fi bine pentru ca nimeni nu este in favoarea independentei Cataloniei", a declarat Tajani (foto) pentru un post de radio conservator spaniol, informeaza agentia DPA.

"Suntem in favoarea dialogului, dar nimeni in Europa nu poate accepta independenta Cataloniei", a adaugat el. Daca liderii catalani insista, "ei vor fi izolati, nimeni nu va ajuta guvernul Cataloniei pe aceasta cale", a mai spus Tajani.

Tajani s-a exprimat inainte de expirarea ultimatumului dat de guvernului spaniol sefului guvernului catalan, Carles Puigdemont. Acestuia i s-a cerut sa renunte la planurile de independenta, dar el a raspuns amenintand cu declararea secesiunii daca Madridul suspenda autonomia Cataloniei.

Dupa ce Puigdemont a declarat ca nu va renunta, guvernul spaniol a anuntat o reuniune extraordinara a cabinetului sambata, pentru activarea articolului 155 din Constitutie privind suspendarea autoguvernarii catalane.

Citeste si ce se intampla, concret, dupa activarea acestui articol. ...citeste mai departe despre "Presedintele Parlamentului European: Nimeni din UE nu poate accepta independenta Cataloniei" pe Ziare.com

#Antonio Tajani independenta Catalonia, #presedinte Parlament European Catalonia independenta, #Europa pozitie independenta Catalonia, #UE Catalonia independenta , #Stiri International