Presedintele Germaniei vrea incetinirea extinderii UE: Nu toata lumea tine pasul. Ar trebui sa luam o pauza

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 18:21
1164 citiri
Presedintele Germaniei vrea incetinirea extinderii UE: Nu toata lumea tine pasul. Ar trebui sa luam o pauza
Foto: Wikipedia / extinderea UE in Balcani

Gauck indeamna la o "pauza" in consolidarea UE si avertizeaza ca unii europeni se simt pierduti

Presedintele german Joachim Gauck indeamna Uniunea Europeana sa faca o pauza in calendarul ce vizeaza o consolidare a blocului, avertizeaza ca unii cetateni se simt pierduti in mijlocul acestei schimbari si subliniaza ca Europa ramane un "mare" proiect al pacii, dar are nevoie de o "decelerare", relateaza Deutsche Welle.

Gauck a declarat intr-un interviu acordat Welt am Sonntag ca este ingrijorat ca nu toti cei 508 milioane de cetateni europeni pot sau vor sa tina pasul, dupa decenii de integrare europeana.

El i-a indemnat pe politicieni sa pledeze si pentru un sentiment de apartenenta la proiectul european, pe langa promovarea unei Europe unite si bazate pe pace, libertate, securitate si democratie.

"Ca intreg, ar trebui sa ne gandim la o pauza, in timpul careia sa discutam ce obiectiv vrem sa atingem si cu ce viteza", a declarat Gauck, care a laudat totusi proiectul ...citeste mai departe despre "Presedintele Germaniei vrea incetinirea extinderii UE: Nu toata lumea tine pasul. Ar trebui sa luam o pauza" pe Ziare.com

#extindere Uniunea Europeana, #Germania extindere UE , #Stiri International