Presedintele Germaniei s-a adresat francezilor: Nu va lasati vrajiti de cantece de sirena

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 08:29
2433 citiri
Presedintele Germaniei s-a adresat francezilor: Nu va lasati vrajiti de cantece de sirena
Foto: Facebook Frank-Walter Steinmeier

Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier (foto), le-a cerut sambata francezilor sa nu se lase vrajiti de "cantece de sirena" sau de "promisiuni false" de factura antieuropeana si sa apere cu votul lor la alegerile prezidentiale din Franta "o Europa puternica", transmite EFE.

"Nu ascultati cantecele de sirena ale celor care va promit un mare viitor francez", a avertizat Steinmeier intr-un interviu acordat grupului media Funke si ziarului francez Ouest-France.

Le Pen promite suspendarea Schengen daca ajunge presedintele Frantei

Franta este "un garant al stabilitatii europene si piatra fundamentala a UE", a amintit fostul ministru de externe, care a fost ales presedinte in februarie. "UE este uneori dificila, dar este un beneficiu pentru toti, inclusiv pentru Franta", a continuat Steinmeier, adaugand ca "sunt multe in joc pentru intreaga Europa" atunci cand vine vorba de alegerile prezidentiale din Franta. O victorie a populismului nationalist va lasa Europa la mila "altor puteri".

Alegerile din Franta, noua tinta a lui Putin. Va reusi propaganda rusa sa incline din nou balanta?

Alegerile din Franta reprezinta un test important pentru Uniunea Europeana.

Date-cheie despre alegerile din Franta:

Primul tur va avea loc in data de 23 aprilie, turul al doilea in data de 7 mai.

Presedintele e ales pentru o perioada de cinci ani.

Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei in 2014, este un politician de centru care candideaza independent. Este cotat cu prima sansa.

Marine Le Pen, presedinta Frontului National Francez, miscare de extrema dreapta, a fost acuzata in mai multe randuri de legaturi cu Rusia. L-a vizitat personal pe Vladimir Putin la Moscova in luna martie a acestui an. Conform ultimelor sondaje, va intra in turul doi unde se va confrunta cu Macron.

Francois Fillon, candidatul de centru-dreapta, fost prim-ministru, este nominalizatul Partidului Republican. E cunoscut si el ca fiind in sfera de influenta ruseasca. S-a pronuntat in mai multe randuri pentru ridicarea sanctiunilor economice impotriva Rusiei ca urmare a invadarii Crimeei si a conflictului din Ucraina. Implicat intr-un mare scandal de coruptie, popularitatea lui s-a prabusit.

Jean-Luc Melenchon, candidatul comunist, a urcat in sondajele de opinie din ultima vreme, fiind cotat cu cea de a treia sansa. De asemenea, si el se afla in sfera de influenta a Kremlinului, fiind promovat intens de postul TV Russia Today si de platforma de stiri Sputnik, ambele coordonate de ...citeste mai departe despre "Presedintele Germaniei s-a adresat francezilor: Nu va lasati vrajiti de cantece de sirena" pe Ziare.com

#presedintele Germaniei alegeri Franta, #alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International