Presedintele Frantei sustine ca Europa trebuie sa raspunda ferm politicilor lui Donald Trump

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 19:46
5567 citiri
Presedintele Frantei sustine ca Europa trebuie sa raspunda ferm politicilor lui Donald Trump

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a lansat sambata un apel catre liderii europeni pentru a ramane uniti si a raspunde "ferm" in legatura cu politicile si masurile controversate promovate de presedintele Donald Trump.

Reactia liderului francez vine dupa intrarea in vigoare a unui ordin executiv, care suspenda temporar programele de relocare a refugiatilor si impune o interdictie de intrare pentru cetatenii din sapte tari musulmane, transmite Reuters.

"Atunci cand exista declaratii ale presedintelui american cu privire la Europa si la faptul ca Brexitul reprezinta un model pentru alte tari membre UE, cred ca in acest caz trebuie sa raspundem", a declarat Francois Hollande la o intalnire cu presa desfasurata pe marginea summitului natiunilor sud-europene de la Lisabona.

Presedintele francez a vorbit la doar o zi dupa ce Donald Trump a declarat ca decizia britanicilor de a parasi Uniunea Europeana "este un lucru minunat" in timpul unei intalniri la Washinghton cu premierul Theresa May.

"Atunci cand adopta masuri protectioniste, care ar putea sa destabilizeze economii, nu doar in tarile europene, dar in principalele tari ale lumii, noi trebuie sa raspundem. Atunci cand refuza primirea refugiatilor, in timp ce europenii si-au indeplinit datoria, noi trebuie sa raspundem", a mentionat liderul Frantei.

Francois Holland a continuat sa sustina necesitatea afirmarii unei pozitii clare si a implicarii intr-un dialog ferm pentru a rezolva probleme globale.

Presedintele Donald Trump ar urma sa discute telefonic in cursul zilei de sambata cu Merkel, Hollande si Putin. ...citeste mai departe despre "Presedintele Frantei sustine ca Europa trebuie sa raspunda ferm politicilor lui Donald Trump" pe Ziare.com

#Hollande replica Trump, #Franta pozitie Trump , #Stiri International