Presedintele Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exercitiu in Romania

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 15:20
3175 citiri

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recunoscut marti noapte ca a interzis unui grup de militari moldoveni sa participe la o serie de exercitii desfasurate in Romania.

Dodon a refuzat sa semneze decretul privind detasarea contigentului militar in Romania, scrie Deschide.md.

Informatia a fost confirmata chiar de catre presedintele moldovean in timpul unei conferinte de presa care a avut loc la Bruxelles, dupa intrevederea cu adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller.

"Trebuie sa ne clarificam, sa numim un ministru profesionist si apoi sa vedem cum procedam. Astfel de solicitare este pe masa presedintelui. Am cerut argumente suplimentare. La intoarcere, maine dimineata, vedem care sunt argumentele de participare la o misiune in Romania. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnam sau nu. Sa vedem pentru ce sa mearga acolo", a declarat Dodon.

Militarii moldoveni participa in mod regulat la asemenea exercitii in Romania si Ucraina.

Ministerul Apararii din Republica Moldova nu are in acest moment o conducere, dupa demiterea prin decret prezidential a lui Anatol Salaru.

Marti au sosit in Romania primii din cei 500 de militari americani care vor stationa la Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu" timp de noua luni. ...citeste mai departe despre "Presedintele Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exercitiu in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dodon interzis exercitiu militari moldoveni Romania, #exercitiu militari Moldova Romania , #Stiri International