Presedintele Comisiei Europene a acceptat o invitatie in Rusia: Decizia a starnit critici din SUA si UE

Luni, 30 Mai 2016, ora 15:14
2702 citiri
Presedintele Comisiei Europene a acceptat o invitatie in Rusia: Decizia a starnit critici din SUA si UE
Foto: Twitter/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a acceptat o invitatie la un eveniment economic care va avea loc in Rusia, luna viitoare.

Aceasta ar fi prima vizita in Rusia a unui lider al institutiilor europene dupa impunerea sanctiunilor asupra acestei tari de catre UE si SUA, ca raspuns la anexarea Crimeii si razboiul din Ucraina.

Vestea ca Juncker merge in Rusia nu este insa vazuta cu ochi buni nici de catre SUA, nici de unele state europene si chiar de membri ai staff-ului sau, informeaza Politico.eu.

Exista temeri ca vizita lui Juncker nu va face decat sa intareasca pozitia lui Vladimir Putin chiar inainte de o decizie cruciala, aceea de a reinnoi sanctiunile economice impuse Moscovei.

Forumul Economic din Sankt Petersburg, care se desfasoara anual, este versiunea ruseasca a Forumului Economic Mondial de la Davos. Anual la el iau parte politicieni, oameni de afaceri si intelectuali. Juncker este insa primul lider al unei institutii UE care va lua parte la un ...citeste mai departe despre "Presedintele Comisiei Europene a acceptat o invitatie in Rusia: Decizia a starnit critici din SUA si UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jean Claude Juncker Rusia, #Jean Claude Juncker Sankt Petersburg, #presedinte Comisia Europeana forum economic Rusia , #Stiri International