Presedintele Cehiei vrea ca Grecia sa-si plateasca datoria construind lagare pentru refugiati

Duminica, 06 Martie 2016, ora 18:14
1059 citiri
Presedintele Cehiei vrea ca Grecia sa-si plateasca datoria construind lagare pentru refugiati
Foto: Facebook / Milos Zeman

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, a sustinut duminica ca Grecia ar putea sa-si plateasca datoria externa, care depaseste 600 de miliarde de euro, prin adapostirea unor centre de deportare, unde ar urma sa fie trimisi migrantii care nu indeplinesc conditiile europene pentri azil, transmite Reuters.

Milos Zeman, care si-a lansat planul pentru solutionarea crizei migrantilor intr-un interviu pentru televiziunea ceha Prima, a sustinut ca ideea apartine unui consilier si este "o idee originala prin care ucizi doua pasari cu o piatra".

"Centrele de detentie, care vor fi ridicate pe insulele grecesti, vor adaposti migrantii deportati din Europa, iar Atena, prin intretinerea acestor centre, isi va plati datoria externa, care este altfel imposibil de recuperat de catre creditori", a explicat presedintele ceh.

Presedintele Cehiei are puteri limitate in ceea ce priveste politica externa, insa a fost un critic vehement al crizei migrantilor. Anterior, Milos Zeman s-a declarat neincrezator ...citeste mai departe despre "Presedintele Cehiei vrea ca Grecia sa-si plateasca datoria construind lagare pentru refugiati" pe Ziare.com

#lagare refugiati Grecia, #Cehia lagare refugiati , #Stiri International