Presedintele Camerei Reprezentantilor: Exista dovezi clare ca Trump si-a folosit functia in beneficiul personal

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:45
1009 citiri
Presedintele Camerei Reprezentantilor: Exista dovezi clare ca Trump si-a folosit functia in beneficiul personal
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Liderul Camerei Reprezentantilor a SUA, Nancy Pelosi, a afirmat, joi, ca exista dovezi clare ca presedintele american, Donald Trump, si-a folosit functia pentru a obtine beneficii personale si ca a subminat securitatea nationala, dar ca deocamdata nu s-a luat o decizie finala cu privire la destituirea sefului statului.

Pelosi a reiterat in cadrul conferintei de presa saptamanale ca ii revine Comisiei pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor sa decida in legatura cu continuarea anchetei lansate de democrati, relateaza Reuters.

"Sunt dovezi clare ca presedintele si-a folosit functia in beneficiul personal si procedand astfel a subminat securitatea nationala. (Trump) si-a incalcat juramantul de investire", a spus Pelosi.

La intrebarea unui reporter daca in momentul de fata Camera Reprezentantilor este gata sa decida punerea sub acuzare a lui Trump, Pelosi a afirmat ca nu a fost luata nicio decizie.

"Nu am terminat inca. Ziua nu s-a incheiat si nu se stie niciodata daca audierea unui martor nu duce la necesitatea audierii unui alt martor", a mentionat Pelosi, indicand posibilitatea convocarii unor audieri suplimentare.

Joi a fost a cincea si teoretic ultima zi de audieri in Comisia pentru Informatii, majoritar democrata, a Camerei Reprezentantilor, in cadrul procedurii de destituire lansate impotriva lui Trump, in urma unei convorbiri telefonice purtate de acesta la 25 iulie si in baza careia este acuzat ca i-a cerut omologului sau ucrainean Volodimir Zelenski sa-l ancheteze pe rivalul sau politic Joe Biden.

Ancheta congresmenilor urmareste, de asemenea, sa stabileasca daca prin blocarea unui ajutor de securitate in valoare de 391 de milioane de dolari Trump a vrut sa faca presiuni asupra lui Zelenski pentru a-l determina sa dispuna anchetarea activitatilor lui Biden.

Ancheta s-ar putea incheia cu aprobarea de catre Camera Reprezentantilor a punerii oficiale sub acuzare a lui Donald Trump. Ulterior, ii va reveni Senatului american, controlat de republicani, sa decida daca sa-l destituie pe presedinte, dar deocamdata doar un numar limitat de senatori republicani au formulat o pozitie critica fata de Trump.

Inca o lovitura pentru Trump: Ambasadorul SUA pe langa UE a declarat in Congres ca a dat curs ordinelor privind UcrainaUn consilier al lui Trump a incercat sa secretizeze conversatia cu presedintele ucrainean ...citeste mai departe despre "Presedintele Camerei Reprezentantilor: Exista dovezi clare ca Trump si-a folosit functia in beneficiul personal" pe Ziare.com

#Trump functie beneficiu personal, #Trump acuzatii , #Stiri International