Presedinta Estoniei sparge toate barierele: A participat la Turul Frantei pentru amatori

Luni, 22 Iulie 2019, ora 13:00
1000 citiri
Presedinta Estoniei sparge toate barierele: A participat la Turul Frantei pentru amatori
Foto: Facebook / Kersti Kaljulaid

Prima femeie presedinte al Estoniei, Kersti Kaljulaid (49 de ani), a participat in acest weekend la Turul Frantei pentru amatori, incheind cursa in prima jumatate a clasamentului.

Mai exact, Kersti Kaljulaid s-a clasat pe locul 6072, intre cei circa 16.000 de participanti, ocupand locul 28 in clasamentul feminin si locul 38 la categoria sa de varsta, relateaza Delfisport.

Traseul a avut 135 de km, fiind situat la 4563 de metri altitudine. Conform sursei citate, presedinta Frantei a parcurs etapa, cea mai dura a Turului Frantei din acest an, in 8 ore, 54 de minute si 4 secunde, viteza sa medie fiind de 15.18 km / h.

In cursa s-au inscris pasionati de ciclism din 71 de tari, cei mai multi fiind din Franta, Marea Britanie, Elvetia si Estonia.

Kersti Kaljulaid a fost insotita in cursa neprofesionistilor si de alti compatrioti cunoscuti, declarandu-se mandra si fericita ca a ajuns cu bine la linia de finish, care a fost la cea mai inalta altitudine (2.365 de metri) din istoria Etapei Turului.

Kersti Kaljulaid, cel de al cincilea presedinte al Estoniei, este obisnuita cu recordurile, dar pe plan politic, nu sportiv. Este primul presedinte femeie al tarii, iar in 2016, cand a fost aleasa, avea 46 de ani, fiind si cel mai tanar presedinte estonian, relateaza Estonian World.

C.B. ...citeste mai departe despre "Presedinta Estoniei sparge toate barierele: A participat la Turul Frantei pentru amatori" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte Estonia Turul Frantei, #presedinte Estonia femeie , #Stiri International