Presedinta aleasa a CE cere Romaniei si Ungariei noi propuneri de comisari: Guvernul de la Budapesta s-a conformat rapid

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 18:36
783 citiri

Ungaria il va propune pe diplomatul Oliver Varhelyi drept comisar european pentru urmatorii cinci ani, dupa ce Comisia JURI din Parlamentul European a respins prima propunere facuta de premierul Viktor Orban, a declarat un oficial european citat de Reuters.

Varhelyi, care este ambasadorul Budapestei la Uniunea Europeana, ii ia astfel locul fostului ministru al Justitiei Laszlo Trocsanyi, respins de comisia juridica din PE din cauza unui conflict de interese.

In aceeasi situatia cu Ungaria se afla si Romania. Rovana Plumb, propusa de premierul Dancila, a fost respinsa prin vot de JURI tot din cauza unui conflict de interese.

Afla mai multe despre:

Cum s-a deconspirat Rovana Plumb: Povestea cazului romanesc care a aratat la Bruxelles sistemul de indatoriri si recompense din spatele puterii PSDRovana Plumb nu va fi comisar european. Comisia JURI a respins-o definitiv: Nu indeplineste conditiile!Iohannis o cheama pe Dancila la consultari, dupa ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb

Conform agentiei dpa, presedinta aleasa a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni inlocuirea rapida a candidatilor Romaniei si Ungariei, si a purtat convorbiri cu guvernele de la Bucuresti si Budapesta, desi scrisoarea oficiala a presedintelui PE privind respingerea celor doi inca nu a fost trimisa.

"Candidatii trebuie sa fie adecvati si sa corespunda portofoliilor. In caz contrar, va trebui sa cerem noi nume", a declarat oficialul european, citat de Politico.

La Bucuresti, lucrurile se misca mai lent decat la Budapesta. La ora 19 premierul Dancila va sustine o declaratie de presa la care este de asteptat sa anunte o noua propunere de comisar european. Pe surse a aparut informatia ca ar fi vorba despre Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

Urmareste LIVE pe Ziare.com: Dancila si-a anulat programul si iese la declaratii, dupa ce Iohannis a chemat-o la consultari. ...citeste mai departe despre "Presedinta aleasa a CE cere Romaniei si Ungariei noi propuneri de comisari: Guvernul de la Budapesta s-a conformat rapid" pe Ziare.com

#comisar Ungaria noua propunere, #comisari europeni respinsi Romania Ungaria , #Stiri International