Presa franceza ia atitudine. Ii "boicoteaza" pe teroristi si nu mai publica imaginile cu atacatorii

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 21:15
612 citiri
Presa franceza ia atitudine. Ii "boicoteaza" pe teroristi si nu mai publica imaginile cu atacatorii
Foto: Pixabay

Le Monde, BFMTV si postul de radio Europe1 au decis sa nu mai publice imaginile autorilor atacurilor teroriste, pentru a nu incuraja glorificarea acestora si radicalizarea altor tineri.

Mediatizarea imaginilor cu autorii atacurilor teroriste poate oare sa ii radicalizeze pe candidatii la jihad si sa ii faca sa treaca la fapte? se intreba directorul cotidianului Le Monde, Jerome Fenoglio, care a publicat, miercuri, un editorial intitulat "Resister a la strategie de la haine" (Sa rezistam in fata strategiei urii).

"Am decis sa nu mai publicam imagini extrase din documente de propaganda sau din revendicari ale Statului Islamic. In urma atentatului din Nisa, nu vom mai publica fotografii cu autorii unor astfel de crime, pentru a evita eventualele efecte de glorificare postuma. Alte dezbateri despre practicile noastre jurnalistice sunt in derulare", a scris directorul cotidianului Le Monde.

Totodata, jurnalistul a lansat un apel public prin care a cerut reprezentantilor celorlalte ...citeste mai departe despre "Presa franceza ia atitudine. Ii "boicoteaza" pe teroristi si nu mai publica imaginile cu atacatorii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri teroristi presa , #Stiri International