Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preoții români din Ucraina, terorizați de securitatea ucraineană: Au intrat noaptea cu armele automate, au pus stareții la perete

Preoții români din Ucraina, terorizați de securitatea ucraineană: Au intrat noaptea cu armele automate, au pus stareții la perete

Mărturii tulburătoare au ieșit la iveală recent cu privire la coșmarul pe care îl trăiesc preoții și călugării români de la bisericile și mănăstirile din Ucraina.

Preotul Mihail Jar, stareţul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța (Ucraina), a spus la Antena 3 CNN că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene care caută preoți aflați în legătură cu Rusia.

"Au început prigoanele grele şi mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poţi ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă.

Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (...) Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele”, a spus preotul român la Sinteza Zilei.

El a adăugat că autoritățile ucrainene au redus recent controalele. "Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au stat liniștite. Mănăstirile au fost controlate mai tare", a mai spus preotul. ...citeste mai departe despre "Preoții români din Ucraina, terorizați de securitatea ucraineană: Au intrat noaptea cu armele automate, au pus stareții la perete" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 755 ori