Premierul Ungariei, in Rusia: I-a spus lui Putin ca UE nu-si permite luxul sa nu coopereze

Joi, 18 Februarie 2016, ora 01:05
1310 citiri
Premierul Ungariei, in Rusia: I-a spus lui Putin ca UE nu-si permite luxul sa nu coopereze
Foto: site/Kremlin

Premierul ungar, Viktor Orban, l-a asigurat miercuri pe presedintele rus, Vladimir Putin, ca Uniunea Europeana este tot mai dispusa sa coopereze cu Moscova si ca sanctiunile impuse Rusiei ca urmare a conflictului din Ucraina nu vor fi prelungite in "mod automat".

"Cred ca perioada cand prelungeam automat sanctiunile a trecut", a declarat premierul ungar la Moscova, in timpul conferintei de presa comune cu liderul de la Kremlin. "Tot mai multe tari au inceput sa inteleaga ca avem nevoie sa cooperam (...) UE are o crestere economica atat de lenta ca nu isi mai poate permite luxul de a nu coopera cu cei care pot oferi dinamism dezvoltarii", a argumentat Orban, potrivit AFP.

UE a prelungit cu sase luni sanctiunile impuse Rusiei - oficial

In luna decembrie, Uniunea Europeana a prelungit cu inca sase luni sanctiunile adoptate impotriva Rusiei. Aceste sanctiuni au fost instituite in iulie 2014, dupa anexarea Crimeii, pentru o perioada initiala de un an. Dar declansarea conflictului ...citeste mai departe despre "Premierul Ungariei, in Rusia: I-a spus lui Putin ca UE nu-si permite luxul sa nu coopereze" pe Ziare.com

#Viktor Orban vizita Rusia Putin, #Viktor Orban intalnire Putin , #Stiri International