Premierul unei tari bogate din UE isi retrage oferta de a gazdui refugiati la el acasa

Luni, 01 Februarie 2016, ora 14:45
1277 citiri
Premierul unei tari bogate din UE isi retrage oferta de a gazdui refugiati la el acasa
Foto: Twitter/Juha Sipila

Premierul finlandez, Juha Sipila, a anuntat ca nu va putea sa-si respecte pentru moment promisiunea de a instala intr-una din casele sale o familie de solicitanti de azil, din motive de securitate.

Sipila, fost director din domeniul telecomunicatiilor, a starnit controverse in septembrie, spunand ca isi va pune la dispozitia refugiatilor cea de-a doua sa locuinta, din nordul Finlandei.

Duminica, el a declarat insa la postul public de radio YLE ca trebuie sa amane punerea in aplicare a acestui plan, dar ca va sprijini o familie de refugiati in alte moduri pana cand situatia se va schimba, relateaza Reuters.

"Am intrebat experti in securitate sa evalueze daca ar fi sigur ca o familie cu copii sa se mute (in casa - n. red.). Din cauza mediatizarii puternice, situatia este de asa natura incat nu ar fi rezonabil sa fac acest lucru in prezent", a spus el.

Ore pentru ...citeste mai departe despre "Premierul unei tari bogate din UE isi retrage oferta de a gazdui refugiati la el acasa" pe Ziare.com

#premier Finlanda gazduiteste imigranti, #Juha Sipila refugiati casa, #Finlanda imigranti, #Finlanda refugiati , #Stiri International