Premierul Turciei demisioneaza, din cauza certurilor cu Erdogan

Joi, 05 Mai 2016, ora 16:48
788 citiri
Premierul Turciei demisioneaza, din cauza certurilor cu Erdogan
Foto: Twitter/Ahmet Davutoglu

Premierul turc Ahmet Davutoglu a anuntat, joi, ca demisioneaza, pe fondul neintelegerilor cu presedintele turc Recep Tyyip Erdogan.

Prim-ministrul a luat aceasta hotarare dupa o intalnire cu mai multi membri ai partidului din care face parte, Partidului Dreptatii si Dezvoltarii (AKP), formatiune aflata la guvernare si care domina scena politica din Turcia din 2002, conform Business Insider, care citeaza AP.

"Nu intentionez sa candidez pentru un nou mandat de presedinte al Partidului Dreptatii si Dezvoltarii in lipsa unui consens", a declarat Davutoglu.

Decizia de a se retrage din fruntea Executivului nu intra in vigoare imediat. Partidul va organiza un congres in 22 mai, pentru a se alege un alt lider al formatiunii, care il va inlocui pe Davutoglu si in functia de premier.

"Am decis ca pentru unitatea partidului, o schimbare a presedintelui ar fi potrivita", a afirmat Davutoglu. "Nu voi candida la congresul din 22 mai", a mai anuntat el joi.

Davutoglu a mai explicat ca... citeste mai departe despre "Premierul Turciei demisioneaza, pe fondul disensiunilor cu presedintele" pe Ziare.com

#premier turc demisie, #premier Turcia demisionat, #Ahmet Davutoglu demisie , #Stiri International