Premierul turc il avertizeaza pe Trump: Criza refugiatilor nu va fi rezolvata "prin ridicare de ziduri"

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 12:07
5903 citiri
Premierul turc il avertizeaza pe Trump: Criza refugiatilor nu va fi rezolvata "prin ridicare de ziduri"
Foto: Twitter/Binali Yildirim

Criza refugiatilor nu va fi rezolvata "prin ridicare de ziduri", a declarat sambata premierul turc Binali Yildirim, intrebat despre opinia sa cu privire la restrictiile in materie de imigratie impuse de presedintele american Donald Trump.

"Nu vom rezolva problema refugiatilor ridicand ziduri", a declarat Yildirim, in cursul unei conferinte de presa comune cu premierul britanic Theresa May la Ankara, potrivit AFP.

El raspundea astfel unei intrebari referitoare la parerea sa despre decizia americana de a sista timp de patru luni programul federal de primire si reinstalare a refugiatilor din tarile aflate in razboi, decizie care a starnit reactii in intreaga lume.

Premierul turc a adaugat totusi ca nu poate face comentarii doar "pe baza unor vorbe auzite".

La randul ei, premierul britanic Theresa May a preferat sa salute "generozitatea" Turciei care primeste aproape trei milioane de refugiati sirieni si irakieni.

Cand ziaristii au insistat sa le raspunda daca aproba politica presedintelui Trump, pe care il intalnise in ajun la Washington, ea a raspuns: "SUA sunt responsabile de politica americana fata de refugiati. Regatul Unit este responsabil pentru politica britanica asupra refugiatilor".

Premierul britanic a fost primul conducator strain primit la Casa Alba de Donad Trump.

Seful guvernului turc a subliniat ca, cu zeci de milioane de refugiati in toata lumea, aceasta problema nu poate fi ignorata, ci rezolvata printr-o cooperare internationala mai puternica. "Noi ne-am deschis portile, si daca revin, i-am primi din nou", a afirmat el.

Autoritatile turce sustin ca au primit circa 2,7 milioane de refugiati sirieni si 300.000 de refugiati irakieni. ...citeste mai departe despre "Premierul turc il avertizeaza pe Trump: Criza refugiatilor nu va fi rezolvata "prin ridicare de ziduri"" pe Ziare.com

#reactii politica imigranti Trump Turcia, #ordin refugiati Trump reactii, #Turcia politica Trump refugiati , #Stiri International