Premierul Theresa May a anuntat retragerea din ... Marea Britanie

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 23:45
843 citiri
Premierul Theresa May a anuntat retragerea din ... Marea Britanie
Foto: Facebook Theresa May

Premierul conservator britanic Theresa May a fost aplaudata, miercuri, de opozitia laburista dupa ce a insinuat - din greseala - in parlament, in timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, ca Brexitul se refera la retragerea din... Marea Britanie, in loc de Uniunea Europeana, relateaza Press Association.

Opozitia a aclamat fara intarziere incurcatura si insasi sefa executivului a ras de propria-i gafa, produsa in timp ce premierul prezenta contractul obtinut saptamana trecuta de grupul britanic BAE Systems pentru modernizarea fortelor navale australiene drept un semn de strangere a relatiilor cu aliatii post-Brexit.

"Anvergura si caracterul acestui contract pun Regatul Unit in prim-planul ingineriei navale, demonstreaza ce pot face industria si guvernul britanic lucrand impreuna si semnaleaza inceputul unei noi ere de colaborare in planul industriei militar-strategice intre Regatul Unit si Australia. Prin plecarea noastra din Regatul Unit (UK), prin plecarea noastra din UE..." - a spus Theresa May, dupa care a facut o pauza si a ras, dandu-si seama ca a gresit.

Ea a reluat ulterior ideea, adaugand: "Prin plecarea noastra din Uniunea Europeana, avem sansa, ca Marea Britanie, de a construi relatii mai apropiate cu aliati cum este Australia si tocmai asta facem". ...citeste mai departe despre "Premierul Theresa May a anuntat retragerea din ... Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Theresa May retragere Marea Britanie , #Stiri International