Premierul Republicii Moldova cere retragerea trupelor ruse din Transnistria

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 12:51
876 citiri
Premierul Republicii Moldova cere retragerea trupelor ruse din Transnistria
Foto: Arhiva Ziare.com

Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Solicitarea a fost facuta sambata in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen, unde premierul a precizat ca Guvernul de la Chisinau vrea o relatie echilibrata cu Moscova.

"Vrem sa avem o relatie echilibrata si de prietenie cu Moscova, bazata pe dialog si pe respect reciproc. Sper ca Rusia sa aiba intentia sincera de a ajuta solutionarea conflictului transnistrean si sa-si retraga trupele si armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova", a afirmat Pavel Filip.

El a mai precizat ca incertitudinea planeaza si asupra Europei de Est, pentru ca tarile din regiune se confrunta si ele cu probleme asemanatoare, potrivit Mediafax.

"Prima categorie tine de probleme interne, cum ar fi reformele structurale, consolidarea institutiilor democratice, lupta cu coruptia, reducerea saraciei, modernizarea infrastructurii. A doua categorie de probleme este generata de faptul ca prin Europa de Est trec principalele linii de divizare geopolitica intre Est si Vest. Ce-a treia categorie, strans legata de precedenta, tine de relatiile fiecarei tari cu Rusia", a subliniat prim-ministrul Republicii Moldova.

Citeste si Prezenta trupelor ruse in Transnistria e neconstitutionala. Dodon acuza magistratii ca n-au vrut sa-si compromita cetatenia romaneasca ...citeste mai departe despre "Premierul Republicii Moldova cere retragerea trupelor ruse din Transnistria" pe Ziare.com

#premier Moldova trupe ruse Transnistria, #Pavel Filip retragere trupe Transnistria , #Stiri International