Premierul bulgar ar fi colaborat cu serviciile secrete sub numele de cod "Buddha"

Luni, 04 Februarie 2013, ora 13:07
1736 citiri
Premierul bulgar ar fi colaborat cu serviciile secrete sub numele de cod "Buddha"
Premierul bulgar, Boiko Borisov

Premierul bulgar Boiko Borisov a colaborat cu serviciile secrete sub numele de cod "Buddha", sustine site-ul pentru jurnalism de investigatii Bivol. Acesta a publicat un act care ar dovedi ca, in anul 1996, Borisov a fost recrutat de Serviciul pentru lupta impotriva crimei organizate (TSBOP).

Potrivit ofiterului care a semnat documentul, Borisov are calitati sa creasca in ierarhia serviciilor. "El a fost angajat al Ministerului de Interne, in prezent conduce o companie privata de paza si are contacte cu persoane care sunt de interes pentru TSBOP", scrie in document.

Bivol sustine ca a primit documentul prin platforma Balkanleaks, un analog al Wikileaks, care permite ca cel care trimite datele sa-si pastreze anonimatul.

Premierul Boiko Borisov a negat intr-un interviu publicat luni de cotidianul Presa ca ar fi fost colaborator sub numele de cod "Buddha".

"Nu stiu despre o asemenea propunere, ce prostie este asta", spune Borisov.

Apoi insa precizeaza ca, in afara de documentul prin care a fost propus drept colaborator, mai exista un document prin intermediul caruia el isi exprima refuzul.

"De ce au publicat doar unul si nu l-au publicat si pe celalalt", intreaba Borisov si precizeaza ca documentul a fost dat presei de oponentii lui politici, si anume cercul din jurul europarlamentarului populist Slavi Binev.

"Nu sunt agentul Buddha si nu am semnat nimic", sustine Borisov. Premierul dezvaluie ca in anul 1996 a luat legatura cu TSBOP doar dupa atentatul in care a fost vizata masina fostei sale iubite, Tvetelina Borislavova.

Site-ul Bivol mai scrie ca, la scurt timp dupa recrutarea lui Borisov, ofiterul Mladen Gheorghiev care l-a recrutat a fost acuzat de legaturi cu crima organizata si demis de TSBOP. Dupa ce a fost dat afara din serviciu, Gheorgheiv a fost angajat la firma condusa de Borisov. In prezent Gheorghiev este angajat al Agentiei de stat "Securitatea nationala" (DANS).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier bulgar securitate, #boiko borisov buddha, #colaborator securitate premier bulgar , #Stiri International