Premierul bulgar anunta construirea unui nou pod Giurgiu - Ruse

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 20:57
984 citiri

Premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat ca Romania si Bulgaria vor discuta la o sedinta interguvernamentala, in octombrie, constructia unui nou pod peste Dunare. Constructia nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finantata de taxa de trecere, a precizat el duminica, potrivit site-ului novinite.com.

Borisov a apreciat ca al doilea pod peste Dunare, in apropiere de Ruse, va avea un efect economic pozitiv asupra orasului bulgar.

In august, oficialitati locale din Ruse si Giurgiu au aratat ca traficul peste podul existent s-a dublat fata de anul trecut, iar podul nu mai face fata. Cresterea capacitatii punctelor de control la frontiera de pe ambele maluri reprezinta o solutie pe termen scurt, au apreciat participantii la o reuniune de lucru romano-bulgara.

Podul Giurgiu-Ruse inaugurat in 1954 a fost supus ultima oara unei reparatii capitale in 1997. Podul Calafat-Vidin inaugurat in 2013 a preluat o parte din traficul transfrontalier intre Romania si Bulgaria. ...citeste mai departe despre "Premierul bulgar anunta construirea unui nou pod Giurgiu - Ruse" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou pod Giurgiu Ruse , #Stiri International