Premiera istorica: Un papa in Congresul SUA - ura, lacomie, saracie si poluare (Video)

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 08:45
1308 citiri
Premiera istorica: Un papa in Congresul SUA - ura, lacomie, saracie si poluare (Video)
Foto: Congresul SUA

Papa Francisc, liderul spiritual al 1,2 miliarde de catolici, a solicitat Congresului SUA si prin extensie natiunii americane sa iasa din paralizie si sa-si foloseasca puterea pentru a vindeca ranile deschise ale planetei macinata de ura, lacomie, saracie si poluare.

Intr-un amplu discurs tinut, joi, in Congres, de la un pupitru neocupat pana acum de vreun papa, Francisc i-a indemnat la actiune pe congresmenii care si-au petrecut ani de zile blocati pe chestiuni importante si chiar si acum se afla la cateva zile distanta de o blocare a guvernului federal, intr-o disputa cu privire la limitele morale ale cheltuielilor guvernamentale, scrie New York Times.

Papa, vizita istorica in SUA: Gest neobisnuit din partea lui Obama

"Eforturile noastre trebuie sa vizeze reinstaurarea sperantei, indreptarea raului, mentinerea angajamentelor si, asadar, promovarea bunastarii indivizilor si popoarelor", a inceput papa, in fata unei audiente numeroase. "Trebuie sa mergem impreuna inainte, ca ...citeste mai departe despre "Premiera istorica: Un papa in Congresul SUA - ura, lacomie, saracie si poluare (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa discurs Congres, #Papa vizita SUA , #Stiri International