Pregatiri pentru noi provocari militare? Coreea de Nord a rechemat cativa ambasadori-cheie

Luni, 14 August 2017, ora 10:39
825 citiri

Coreea de Nord a rechemat cativa ambassadori-cheie in tara, printre care pe cel in China, pe cel in Rusia si pe ce la ONU, pentru o reuniune in capitala tarii, relateaza Daily Mail.

"Coreea de Nord pare sa gazduiasca ceea ce pare a fi o reuniune a sefilor misiunilor diplomatice straine, dupa ce si-a rechemat ambasadorii in tarile importante inapoi la Phenian", a declarat un oficial pentru agentia sud-coreeana Yonhap.

Nu se stie cati ambasadori sunt implicati iau parte la reuniune.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Unificarii de la Seul, Baik Tae-hyun, a declarat intr-o conferinta de presa ca intalnirea ar putea face parte dintr-o serie de intalniri regulate ale ambasadorilor.

"Coreea de Nord a organizat cea de-a 43-a intalnire a ambasadorilor in iulie 2015, iar (reuniunea din prezent - n.r.) pare sa ii urmeze aceleia", a explicat purtatorul de cuvant.

Exista, insa, si zvonuri ca intalnirea actuala ar putea avea legatura cu pregatirile tarii pentru noi provocari militare, precum teste nucleare sau balistice.

Presedintele SUA Donald Trump a declarat vineri ca liderul nord-coreean Kim Jong-un "va regreta sincer" orice actiuni ostile impotriva teritoriului SUA sau impotriva aliatilor SUA, avertismentul fiind lansat la cateva ore dupa ce, intr-o postare pe Twitter, afirma ca armele americane sunt deja "incarcate si armate" pentru a combate orice amenintare reprezentata de Coreea de Nord.

Insa directorul CIA, Mike Pompeo, a dat asigurari ca o infruntare armata intre SUA si Coreea de Nord nu este "iminenta", desi Nu ar fi o surpriza daca autoritatile din Coreea de Nord ar testa o noua racheta. ...citeste mai departe despre "Pregatiri pentru noi provocari militare? Coreea de Nord a rechemat cativa ambasadori-cheie" pe Ziare.com

#Coreea Nord rechemeare ambasadori, #Coreea Nord pregatiri militare , #Stiri International