"Prefer sa traiesc in pericol decat in teroare". Daca nu e un razboi religios, atunci ce e? - Interviu

Luni, 01 August 2016, ora 11:32
846 citiri
"Prefer sa traiesc in pericol decat in teroare". Daca nu e un razboi religios, atunci ce e? - Interviu
Foto: captura YouTube / Ina Societe

Atentatele din Franta sunt efectele unor politici de integrare sociala care au esuat, iar rezultatele se vad. Fara o integrare culturala, rezultatul este aparitia unor cetateni care, desi locuiesc in Franta, practic nu sunt francezi, si isi urasc tara pentru ca nu o inteleg, subliniaza Ciprian Apetrei, doctorand in filosofie al Universitatii din Nantes.

Ciprian este din Ploiesti, dar de 5 ani locuieste in Franta. Am discutat cu el despre atentatele din ultima vreme, soldate cu sute de victime, si despre moartea preotului Jacques Hamel (foto), dar mai ales despre ce ar trebui facut pentru ca asemenea nenorociri sa nu se mai intample.

"Ca sa rezolvam o problema, oricare, trebuie intai sa fim constienti ca o avem. (...) Cred si sper ca la un moment dat musulmanii sa se ridice ei insisi impotriva acestei nebunii ucigase care le revendica religia", spune Ciprian Apetrei, intr-un interviu acordat Ziare.com.

In ce fel au influentat atentatele din ultimele luni viata de zi cu zi a ...citeste mai departe despre ""Prefer sa traiesc in pericol decat in teroare". Daca nu e un razboi religios, atunci ce e? - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentate Franta Ciprian Apetrei, #preot Hamel ucis, #atentate jihadisti Franta , #Stiri International