Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prea multa birocratie la Banca Mondiala?

Prea multa birocratie la Banca Mondiala?


Banca Mondiala (BM) trebuie sa reduca cheltuielile de functionare, numarul de angajati si sa puna capat birocratiei, care descurajeaza statele membre, a declarat vineri presedintele instituitiei, Jim Yong Kim.

"Ne-am angajat sa fim un partener cu care sa se lucreze usor. O institutie dedicata dezvoltarii nu poate fi operationala atunci cand clientii sai sunt dezorientati de organizarea sa", a aratat Kim in plenul adunarii anuale a Bancii Mondiale-FMI, care a inceput vineri la Washington.

Kim a reafirmat dorinta de reorganizare a Bancii Mondiale, pentru a raspunde frustrarii echipei sale si a combate divizarea institutiei, unde diversele departamente sunt reticente sa colaboreze unele cu altele.

In conditiile constrangerilor financiare, seful Bancii Mondiale a confirmat un plan de economii in valoare de 400 de milioane de dolari, in trei ani, care va include reducerea costurilor deplasarilor si a infrastructurii si analizarea strategica a efectivelor.

Kim a declarat joi la televiziunea Bloomberg ca fiecare post va fi evaluat pentru a vedea daca persoana care il ocupa contribuie la misiunea Bancii Mondiale, iar in caz contrar vor avea loc reduceri de personal.

In discursul sau, Kim a anuntat crearea unui departament special, insarcinat cu evaluarea programelor bancii.

Organizatia non-guvernamentala Oxfam a salutat ofensiva BM impotriva birocratiei, in speranta ca imbunatatirea eficientei va avea ca rezultat cresterea resurselor disponibile pentru proiectele de dezvoltare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1089 ori