Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pozitia Romaniei in criza refugiatilor: Ce a sustinut Oprea la Bruxelles

Pozitia Romaniei in criza refugiatilor: Ce a sustinut Oprea la Bruxelles

Vicepremeirul Gabriel Oprea a prezentat luni, la reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), care a avut loc la Bruxelles, pozitia Romaniei legata de criza imigrantilor.

Vicepremierul a aratat ca, potrivit mandatului, Romania va participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii Europene si nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de catre Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Draftul Consiliului JAI: Liderii UE amana o decizie privind cotele obligatorii de refugiati

La Bruxelles, Gabriel Oprea a declarat ca "Romania sustine nevoia unei abordari comune a problemei migratiei, cu care se confrunta unele state europene, apreciind ca necesara coerenta cu orientarile strategice date de Consiliul European extraordinar din 23 aprilie in ceea ce priveste caracterul voluntar al masurilor de solidaritate ...citeste mai departe despre "Pozitia Romaniei in criza refugiatilor: Ce a sustinut Oprea la Bruxelles" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 891 ori