Povestea trista si visul singurului cosmonaut al Siriei

Vineri, 11 Martie 2016, ora 17:29
844 citiri
Povestea trista si visul singurului cosmonaut al Siriei
Foto: Facebook/NASA

Desi candva vedea Pamantul de la sute de kilometri departare, in costumul sau de cosmonaut, Muhammed Faris, acum in varsta de 64 de ani, traieste cea mai dureroasa perioada din viata sa. Primul si singurul sirian care a ajuns in spatiu este acum refugiat in Turcia.

Faris, originar din Alep, locuieste in prezent intr-o cladire dezafectata din Istanbul, alaturi de sotie si cei trei copii, relateaza The Guardian, citat de Huffington Post.

"Am vazut Pamantul din spatiu. Pamantul este ca o minge, nu are granite. Iar asta e minunat, pentru ca din spatiu nu exista porti intre tari. De acolo, Pamantul este o casa, o familie", a spus el intr-un interviu acordat Associated Press.

Faris era colonel la Fortele Aeriane Siriene cand a fost selectat, in 1987, sa participe la o misiunie condusa de sovietici pe statia spatiala Mir. Asta l-a facut primul si singurul sirian care a ajuns vreodata in spatiu.

La intoarcere, Faris a primit distinctiile de Eroul Uniunii Sovietice si Ordinul lui ...citeste mai departe despre "Povestea trista si visul singurului cosmonaut al Siriei" pe Ziare.com

#astronaut sirian refugiat, #cosmonaut sirian refugiat, #sirian spatiu refugiat Turcia , #Stiri International