Povestea fabuloasa a unui agent CIA "fara scrupule" - Cum i-a ajutat pe cei mai sangerosi dictatori ai lumii

Duminica, 06 Martie 2016, ora 10:00
820 citiri
Povestea fabuloasa a unui agent CIA "fara scrupule" - Cum i-a ajutat pe cei mai sangerosi dictatori ai lumii
Foto: Captura Youtube/ Confessions of a Dangerous Man

Se prezenta cu numele de Robert Hunt si poza intr-un pensionar australian care-si traia ultimii ani din viata impreuna cu sotia sa, intr-un bungalou modest cu vedere la Playas del Este, un sir de plaje cu nisip alb langa Havana.

Multi vizitatori au fost pacaliti. Insa existau totusi mai multe indicii: accentul de Brooklyn, barba alba si lunga, dar mai ales cunostintele sale despre liderii africani si politica din Orientul Mijlociu, scrie The Guardian.

Robert Hunt nu era, de fapt, Robert Hunt. Era Frank Terpil, un agent CIA fara scrupule. Politistul sub acoperire care a ajutat la condamnarea sa in 1981, la New York, pentru ca a incercat sa vanda 10.000 de mitraliere si 20 de tone de explozibil in Libia l-a descris drept "un maniac". Era un traficant cu sange rece care, la sfarsitul secolului XX, a ajuns sa fie colaboratorul celor mai cruzi dictatori din lume.

Dupa cateva pahare de rom, lasa garda jos. In interiorul casei sale de pe un deal cubanez, umbrit de copaci tropicali, ...citeste mai departe despre "Povestea fabuloasa a unui agent CIA "fara scrupule" - Cum i-a ajutat pe cei mai sangerosi dictatori ai lumii" pe Ziare.com

#Frank Terpil agent CIA, #poveste agent CIA, #Terpil ajutat Gaddafi , #Stiri International