Povestea danezeului care pretinde ca a fost terorist, dar si agent CIA

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 10:45
910 citiri
Povestea danezeului care pretinde ca a fost terorist, dar si agent CIA
Foto: The Guardian

Un danez povesteste cum, mai bine de jumatate de deceniu, a dus o viata dubla fiind membru al gruparii teroriste Al-Qaida, dar si agent CIA. El vorbeste despre intreaga sa experienta in cadrul cartii "Agent Storm: My Life Inside al Qaeda and the CIA".

"Am avut diferite nume si diferite personalitati. Am fost Morten Storm, Murad Storm, Abu Osama, Abu Mujahid", a declarat el pentru CNN.

El a castigat increderea unuia dintre liderii al-Qaida, caruia i-a aranjat o casatorie cu o europeanca. In tot acest timp, afirma el, colabora insa cu agentiile de informatii occidentale.

"Pentru aproape jumatate de deceniu, m-am plimbat intre doua lumi si am oscilat intre cele doua identitati. O singura propozitie gresita ma putea costa viata. Era o calatorie intre ateism si islamism, engleza si araba. Era un stil de viata schizofrenic", a scris el in carte.

Storm a dus o viata controversata, iar la 18 ani el a fost inchis, fiind implicat in diverse scandaluri, participand chiar si la un jaf ...citeste mai departe despre "Povestea danezeului care pretinde ca a fost terorist, dar si agent CIA" pe Ziare.com

#terorist agent CIA, #agent Storm viata dubla, #al Qaida terorist colaborare CIA , #Stiri International