Povestea cutremuratoare a unui supravietuitor de la Cernobil

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 11:25
1172 citiri
Povestea cutremuratoare a unui supravietuitor de la Cernobil
Foto: Givehopesandiego

Dezastrul de la Cernobil, care s-a petrecut pe 26 aprilie 1986, a fost cel mai grav accident nuclear din istorie. Un supravietuitor povesteste drama prin care a trecut, dar si norocul de a mai trai si astazi, dupa ce 35 de zile le-a petrecut la locul catastrofei nucleare.

Un reactor de la una dintre cele mai mari centrale nucleare din lume de la Cernobil a explodat si a aruncat mii de tone de deseuri nucleare in aer, potrivit Daily Mail.

Anatoli Gubariev era un inginer de 26 de ani la acea vreme si a facut parte din batalionul de interventii care s-a luptat cu focul in perimetrul centralei nucleare, dupa explozie.

Focul de la reactorul numarul patru de la Cernobil a ars timp de noua zile, dupa accident. Foarte putin s-a spus despre adevarata amploare a catastrofei.

"Era pe 4 mai si tocmai ma intorsesem acasa. Deschizand usa am vazut un om care tinea in mana un dosar. M-a intrebat: Tu esti Gubariev? I-am confirmat si el mi-a spus: 'Primiti-l si semnati-l'

El a spus: ...citeste mai departe despre "Povestea cutremuratoare a unui supravietuitor de la Cernobil" pe Ziare.com

#marturii explozia nucleara Cernobil, #accident nuclear centrala Cernobil, #cel mai grav accident nuclear, #catastrofa nucleare cernobil Ucraina , #Stiri International