Pot fi diamantele o investitie buna?

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 22:42
1600 citiri
Pot fi diamantele o investitie buna?

Sunt rare si frumoase, insa diamentele nu au fost considerate, in mod traditional, o investitie prea buna. 

Diamantele nu se bucura de statul aurului, iar preturile sunt mai volatile decat in cazul metalelor rare, scrie The Wall Street Journal.

In timp ce pretul aurului a crescut cu 25 de procente, in acest an, cel al diamantelor a scazut cu 10 procente, din cauza deprecierii pietei produselor de lux.

"Ca si in cazul artei, nu sfatuim pe nimeni sa cumpere diamente ca pe o investitie. Oamenii ar trebui sa cumpere diamantele pentru placerea de a le purta", spune David Bennett, de la Sotheby's.

Insa, criza a provocat nevoia de diversificare a investitiilor, diamantele fiind luate in considerare. Astfel, au fost lansate mai multe fonduri de investii in diamante, in toata lumea.

Pe de alta parte, alti investitori considera ca diamantele reprezinta o nisa prea mica pentru a aduce profituri semnificative.

"Daca vreti sa investiti in diamante, acestea ar trebui sa aiba dimeniuni mari si culori speciale", sfatuieste Holly Midwinter-Porter, de la producatorul de bijuterii Boodles, din Marea Britanie.

Potrivit spuselor sale, diamantele verzi si cele rosii sunt cele mai rare si, spre deosebire de diamantele albe, fabricate de oameni, au un numar limitat si se gasesc in doar doua locuri in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitie, #diamante , #Stiri International