Porosenko: Sustinem initiativa Romaniei de creare a unei flote comune NATO la Marea Neagra

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 16:33
1595 citiri
Porosenko: Sustinem initiativa Romaniei de creare a unei flote comune NATO la Marea Neagra
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat joi ca sustine initiativa Romaniei privind crearea unei flote comune NATO la Marea Neagra.

"Securitatea este foarte importanta si necesita decizii noi, noi abordari si noi hotarari. Noi sustinem initiativa Romaniei de creare a unei flote comune NATO in Marea Neagra si subliniez ca suntem dispusi sa ne alaturam imediat dupa ce aceasta initiativa va fi aprobata de Alianta. Despre acest lucru am discutat astazi cu domnul presedinte si vom dezvolta aceasta colaborare, dar aceasta nu este singura directie in care vom colabora in domeniul securitatii.

In timpul vizitei presedintelui Bulgariei la Kiev si astazi, in cadrul discutiilor avute, am discutat posibilitatea crearii unei brigazi romano-ucraineano-bulgare dupa modelul celei existente intre Polonia, Lituania si Ucraina. (...) Ucraina cu placere se va alatura acestei initiative. Am confirmat acest lucru dupa aprobarea de catre Alianta", a afirmat Porosenko la Palatul ...citeste mai departe despre "Porosenko: Sustinem initiativa Romaniei de creare a unei flote comune NATO la Marea Neagra" pe Ziare.com

#Porosenko Romania flota Marea Neagra, #Porosenko vizita Iohannis Cotroceni , #Stiri International