Porosenko se teme de o invazie militara rusa in Ucraina, lansata din Transnistria

Joi, 23 Februarie 2017, ora 17:06
1027 citiri
Porosenko se teme de o invazie militara rusa in Ucraina, lansata din Transnistria
Foto: Ziare.com

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a avertizat ca riscul unei invazii militare in Ucraina persista si ca atacul ar putea fi lansat din Transnistria.

"Amenintarea privind agresiunea la scara larga a Rusiei fata de Ucraina nu a disparut nicaieri. Aceasta amenintare vine nu doar din zonele necontrolate din Donbas, aceasta amenintare vine de pe linia intregii frontiere a Rusiei, si chiar de mai aproape", a declarat Porosenko in cadrul unei reuniuni operative a Statului Major al Fortelor Armate ale Ucrainei, transmite Ukrainskaia Pravda.

"Contingentul militar al Rusiei detasat la granita de sud-vest, in regiunea transnistreana a Republicii Moldova, necontrolata de Chisinau, poate fi folosit in orice moment pentru un atac asupra noastra si ameninta granitele noastre", a subliniat el.

Potrivit presedintelui ucrainean, Federatia Rusa a detasat in apropiere de granita cu Ucraina un contingent de 50.000 de oameni.

"Aproximativ 470 de tancuri, peste 1.700 de blindate, aproximativ 390 de sisteme de artilerie si 220 de sisteme de foc, sute de elicoptere si 24 de nave de razboi", a declarat presedintele ucrainean.

"Rusii dezvolta noi baze militare, le modernizeaza pe cele vechi si reabiliteaza alte obiecte ale infrastructurii militare. Nu avem nicio garantie ca toate acestea nu vor fi puse intr-o zi impotriva noastra", a atras el atentia. ...citeste mai departe despre "Porosenko se teme de o invazie militara rusa in Ucraina, lansata din Transnistria" pe Ziare.com

#Petro Porosenko invazie militara Rusia, #Porosenko invazie Ucraina Transnistria, #Porosenko invazie militara Transnistria , #Stiri International